Unscathed Workshop Schedule

Schedule is subject to change.

DAY 1


8:00 AM

Welcome, Introductions and site orientation (30 min)

Introduction to Situational Awareness (30 Min)

Decision Making and Mitigating Problems Proactively (30 Min)

Domestic VS International Issues. Similarities & Differences. (30 Min)

10:00 AM

Break (15 Min)

10:15 AM

First Aid Part 1 (1 Hour 45 Min)

Bleeding Control & Hemorrhage

12:00 PM

LUNCH (30 Min)

12:30 PM

Civil Disturbance. Riots, Protests & Violence towards media. (1 Hour)

Personal Protective Equipment. (1 Hour)

2:30 PM

Break (15 Min)

2:45 PM

First Aid Part 2 (1 Hour)

CPR Station

Patient Movement, Evacuation, Drags & Carries

3:45 PM

Medical Kit, Building Your Own (30 Min)

Digital Security & Online Sanitation (45 Min)

5:00 PM

Dinner (45 Min)

6:00 PM

Crowd Control Simulation Lab, Pepper Spray




DAY 2


8:00 AM

Natural Disasters (1 Hour)

Hate Groups & Activist Organizations (1 Hour)

10:00 AM

Break (15 Min)

10:15 AM

Weapons Awareness, Traditional & Improvised (1 Hour)

Threat Assessment & Planning (45 Min)

12:00 PM

Lunch (45 Min)

12:45 PM

Psychological Trauma Awareness & Self Care (1 Hour)

1:45 PM

Break (15 Min)

2:00 PM

Cultural Awareness (30 Min)

Gender Based Violence (30 Min)

3:00 PM

Break (15 Min)

3:15 PM

Field Activity 1 (1 Hour)

4:15 PM

Field Activity Critique (15 Min)

4:30 PM

Field Activity 2 (1 Hour)

5:30 PM

Field Activity Critique (15 Min)

5:45 PM

Graduation



See All News